Fysio Fitness Alkmaar

Samenwerking

Volgens gezondheidscentrum Fysio Fitness Alkmaar (FFA) en Diëtistenpraktijk Afra Ouwerkerk is de combinatie beweging en gezonde voeding van grote waarde. Om dit op een juiste wijze te laten verlopen is deskundigheid van groot belang. Aan de ene kant de deskundigheid van een diëtist en aan de andere kant de deskundigheid van een fysiotherapeut in de sportschool om naar die optimale prestatie toe te werken. Wie wil er tenslotte niet lekker in zijn vel zitten? Om dit mogelijk te maken zijn FFA en Diëtistenpraktijk Afra Ouwerkerk een samenwerkingsverband aangegaan, waarbij FFA het sportprogramma voor haar rekening neemt en Diëtistenpraktijk Afra Ouwerkerk het voedingsadvies.

Diabetes Challenge

Sinds 2016 organiseren we een- tot tweemaal per jaar een Diabetes Challenge i.s.m. Fysio Fitness Alkmaar. Dit is een groot succes. Iedereen komt op zijn/haar manier in beweging. Er worden mooie resultaten geboekt met dalende bloedglucosewaarden en soms zelf vermindering van de medicatie. Iedereen met diabetes weet dat beweging en afvallen de beste medicatie is bij diabetes. Toch is het moeilijk om daadwerkelijk op deze punten de leefstijl aan te passen. Om u een steun in de rug te geven organiseren Diëtistenpraktijk Afra Ouwerkerk en Fysio Fitness Alkmaar de Diabetes Challenge. Een uniek programma van 13 weken in Alkmaar en omstreken.

Het intensieve programma bestaat uit:

  • individuele begeleiding door een diëtist
  • een diversiteit aan trainingen
  • workshops (voeding en training)
  • test en meetmomenten (individuele intake, lichaamsanalyse)
  • een spetterende afsluiting

Kijk bij Nieuws voor de data.

COPD

Al jaren is er bij Fysio Fitness Alkmaar een beweegprogramma voor mensen met COPD. Training onder deskundige begeleiding zorgt voor een duidelijke verbetering van de kwaliteit van leven. Ook voeding kan daar een bijdrage aan leveren. Daarom is er voor gekozen om het programma te gaan aanvullen met voedingsadviezen door diëtisten van Diëtistenpraktijk Afra Ouwerkerk. Gespecialiseerde diëtisten zullen tweemaal per jaar een workshop geven over voeding bij COPD en in combinatie met een meting van de lichaamssamenstelling om zo de spiermassa goed in de gaten te kunnen houden.

Meer info en contact

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot

Fysio Fitness Alkmaar
Heilooërdijk 40A 1814 LP Alkmaar

info@fysiofitnessalkmaar.nl.

Telefoon: 072 – 51 51 555

www.fysiofitnessalkmaar.nl

Ruime gratis parkeergelegenheid naast de Albert Heijn XL