• Begeleiding op maat

    Persoonlijke benadering

Diëtistenpraktijk Afra Ouwerkerk bestaat sinds 1 januari 2000 en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een praktijk met 4 diëtisten en 7 locaties in Noord-Holland.

Binnen de praktijk houden we spreekuren, lezingen, cursussen en hebben we overleg met diverse disciplines binnen de gezondheidszorg, zoals huisartsen, praktijkondersteuners, fysiotherapeuten en ergotherapeuten.

Praktijkvisie: begeleiding op maat

De diëtistenpraktijk staat bekend om haar persoonlijke benadering naar de cliënten toe. Afra: “Mensen komen niet voor voedingsadvies uit de boekjes bij ons, maar voor advies dat bij hun unieke levensstijl past.” Cliënten helpen dit advies toe te passen in hun dagelijkse eetpatroon, dát is waar onze kracht ligt. Je voedingspatroon veranderen is namelijk helemaal niet zo eenvoudig. Het is een uitdaging waar je best wat hulp bij kunt gebruiken.”
Dat geldt voor mensen met een lichamelijke aandoening zoals diabetes, maag-darmproblemen of hart – en vaatziekten. Maar ook voor zwangeren, kinderen en topsporters. Afra volgde de opleiding Coach/Counseler NLP en past deze kennis toe in haar diëtistenpraktijk.
Ze vertelt: “Iemand die wil afvallen, weet meestal wel wat de dikmakers zijn. Toch is het voor veel mensen lastig om op gewicht te blijven. Wij kijken naar de achterliggende reden waarom iemand op bepaalde momenten liever naar een pak koekjes grijpt dan naar een caloriearm alternatief. De reden is simpel: rauwkost geeft geen rust, snoepen wel. Met persoonlijke begeleiding is het mogelijk eetbuien onder controle te krijgen, zodat de kilo’s eraf blijven.”

Spreekuren

Spreekuurtijden en locaties

Consulten zijn uitsluitend op afspraak. Wij houden spreekuur overdag en in de avonduren.
We hebben spreekuren op 7 locaties:

  • Diëtistenpraktijk Afra Ouwerkerk, Penningweg 32, 1827 JM Alkmaar
  • Fysio Fitness Alkmaar, Heilooërdijk 40A, 1814 LP Alkmaar
  • Gezondheidscentrum De Mare, Wielingenweg 5, 1826 BC Alkmaar
  • Dijkstra Fysiotherapie, Schoenmakerstraat 128, 1825 CJ Alkmaar
  • Huisartsenpraktijk Egmond aan Zee, Adm. de Ruyterweg 1, 1931 VE Egmond aan Zee
  • Fysiotherapie Ronde De Egmonden, Hanswijk 1B, 1934 CP Egmond aan den Hoef
  • Het Trefpunt, Abraham du Bois-hof 2, 1852 EZ Heiloo

Werkwijze

Intake

Het eerste gesprek duurt een uur. Tijdens dit gesprek brengen we in kaart hoe uw huidige situatie eruitziet en wat uw klachten zijn. Vervolgens bekijken we, samen met u, welke mogelijkheden er binnen onze praktijk zijn om de klachten aan te pakken en stellen we een behandelplan op. Omdat onze behandelingen elkaar aanvullen en ondersteunen, kan het behandelplan ook bestaan uit een combinatie hiervan.

Uw waardering

Laat aan ons weten wat u van de praktijk, de medewerkers en de locaties vindt. U kunt uw waardering schrijven op Zorgkaart Nederland.

Klachten

Toch niet tevreden?

Wij doen er als zorgverlener alles aan goede zorg te verlenen en alles zorgvuldig te organiseren. Mocht u als cliënt onverhoopt toch niet tevreden zijn, dan is het belangrijk dit te bespreken. Neem contact op met uw diëtist.
Als dat geen oplossing biedt, kunt u een klacht indienen bij het Klachtenloket Paramedici, via de website (www.klachtenloketparamedici.nl). Het klachtenloket is ook per mail of telefonisch bereikbaar: 030 310 09 29 (maandag en vrijdag tussen 9.00 en 12.30 uur) of info@klachtenloketparamedici.nl.

Werken bij ons

Wij hebben op dit moment geen vacature.