• Maaltijdvervangers

Wanneer het met gewone voeding niet lukt

Een voedingspatroon veranderen is niet eenvoudig. Het ontbijt overslaan, veel tussendoortjes snoepen, kant- en klare producten eten… Het zijn vaak gewoontes die mensen al jaren hebben en die zich niet makkelijk laten afleren. Voedingsadvies van een diëtist en begeleiding op langere termijn bieden uitkomst. Soms is het wenselijk, of zelfs noodzakelijk, dat u in relatief korte tijd veel gewicht verliest. Dit is bijvoorbeeld het geval als uw overgewicht gezondheidsproblemen veroorzaakt of verergert. Wanneer een regulier dieet niet helpt, adviseren wij tijdelijk gebruik van maaltijdvervangers, bijvoorbeeld BIAmed en Hippro.

BIAmed maaltijdvervangers

Het BIAmed concept kent vier pijlers die succes en veiligheid garanderen:

 • In de beginfase verliest u gewicht door toepassing van een maaltijdvervanger die tijdelijk één of twee maaltijden per dag vervangt. U verliest vet maar behoudt uw spierweefsel.
 • In de vervolgfase houdt u uw gewicht in balans door een gezond, uitgebalanceerd voedingspatroon. U leert weer gezond te eten.
 • Uw lichaamssamenstelling wordt eenmaal per twee weken gemeten m.b.v. de BIAmethode. Deze maakt zichtbaar of u het programma op de juiste wijze volgt.
 • U wordt deskundig begeleid door een diëtist of een arts met kennis op voedingsgebied.

De BIAmeting laat zien hoe de verhouding is tussen vetweefsel, de spiermassa en het watergehalte in uw lichaam. Deze meting maakt mogelijk te berekenen hoeveel energie u per dag nodig heeft en u te adviseren over de hoeveelheid voedsel die u dagelijks mag eten. Bij gebruik van twee maaltijdvervangers per dag kunt u gemiddeld 0,8 kg vet per week kwijtraken. Het gebruik van maaltijdvervangers is altijd tijdelijk. Ook nadat u de maaltijdvervangers hebt afgebouwd, blijven begeleiding en een gezond voedingspatroon van belang om uw gewicht onder controle te houden. Maaltijdvervangers worden niet vergoed door de zorgverzekeraars.

Hippro eiwitdieet

Hippro is een proteïnedieet dat uitsluitend onder begeleiding van een diëtist gevolgd mag worden. De maaltijdvervangers bevatten veel plantaardige eiwitten en weinig koolhydraten. U eet zes keer op een dag. Door de hoeveelheid eiwitten in de producten hebt u geen hongergevoel. U verliest vet en behoudt uw spierweefsel. Het dieet is dan ook gemakkelijk vol te houden. Hippro heeft een ruim assortiment maaltijdvervangers met veel smaakvarianten. U kunt zoete en hartige maaltijden met elkaar afwisselen, waardoor het dieet niet eentonig wordt.

Het dieet bestaat uit vier fasen. In de eerste fase maakt u alleen gebruik van de producten van Hippro. U eet vier tot vijf eiwitmaaltijden. In deze periode verliest u gemiddeld zes à tien kilo per maand. Wanneer u tweederde van het beoogde overgewicht hebt verloren, gaat u naar de volgende fase waarin u dagelijks drie tot vier eiwitmaaltijden. Ook gebruikt u een maaltijd met vlees, vis, gevogelte, schaal- of schelpdieren en groente. In deze periode valt u ongeveer vier à zes kilo per maand af.

Wanneer u uw streefgewicht bereikt hebt, gaat u naar fase drie. In een periode van zes tot negen weken bouwt u het gebruik van de maaltijdvervangers af. U voegt stapsgewijs koolhydraten aan uw maaltijden toe, zodat het lichaam voldoende tijd heeft om hieraan te wennen. In de laatste fase onderzoekt u nauwkeurig welk voedingspatroon bij uw persoonlijke levensstijl past. Uw diëtist helpt u met het aanleren van een uitgebalanceerd voedingspatroon waar u van geniet en mee op gewicht blijft.

De voordelen van Hippro op een rij:

 • Snelle gewichtsafname
 • Goed vol te houden
 • Geen hongergevoel door de grote hoeveelheid eiwitten
 • Behoud van spiermassa
 • Gunstig effect op de bloeddruk
 • Houdt de bloedsuikerspiegel stabiel
 • Veel smaakvarianten

Maaltijdvervangers worden niet vergoed door de zorgverzekeraars.