Vitaliteitsmarkt: Zo blijft Alkmaar Noord overeind 2022

In 2016 overleden per dag 10 mensen als gevolg van een val. Per jaar neemt het aantal valongevallen bij ouderen (65+ ers) sterk toe. Dit komt door de vergrijzing en de trend om langer zelfstandig te wonen. Valincidenten kennen verschillende oorzaken. Veel ouderen onderschatten de kans op een ernstige val en de gevolgen daarvan.

Daarom organiseert de Werkgroep Ouderen in Balans op 13 april een vitaliteitsmarkt in De Hofstaete in Alkmaar Noord.

Van 14.00 tot 17.00 uur kunt u langs de verschillende kramen lopen om kennis te maken met alles wat met valpreventie te maken heeft. Een van de leden van de werkgroep Afra Ouwerkerk vertelt: “Ons doel is dat de mensen aan het einde van de markt een overzicht hebben van welke aspecten een rol spelen bij valrisico en wat je er aan kan doen. We hopen de mensen letterlijk en figuurlijk in beweging te krijgen om het vallen te voorkomen.”

Beweegcapaciteiten en -vaardigheden spelen in veel gevallen een rol bij het vallen en zijn al dan niet negatief beïnvloed door aandoeningen. Maar ook afname spiermassa en verslechtering van voedingsstatus, bijwerkingen van specifieke medicatie, inrichting van huis en omgeving, visuele beperkingen, duizeligheid en cognitie kunnen meespelen. 

De organisatie streeft ernaar dat alle facetten op de markt vertegenwoordigd zijn. 

Kortom: een breed aanbod, een unieke markt. Niet eerder is zo iets georganiseerd in Alkmaar. 

Dus wilt u overeind blijven? Kom dan naar de Vitaliteitsmarkt ‘Zo blijft Alkmaar Noord overeind’ op 13 april van 14.00 tot 17.00uur in De Hofstaete, Daalmeereiland 40, 1827 KX Alkmaar.

Klik hier voor onze flyer:

De vitaliteitsmarkt is mede mogelijk gemaakt door het Alkmaars Preventie Akkoord en Stichting De Rietschoot.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op: info@dietistafra.nl.